Nyheter

Miljoner till bönodlare

Nyheter • Publicerad 24 mars 2014

Ett intensivt arbete har gett resultat. På måndagen kom beskedet som många bönodlare på Öland har väntat på. Stödet till bönodling fortsätter minst sju år framåt med start redan i år.

"Med största sannolikhet kommer landsbygdsstödet till den öländska odlingen av bruna bönor inte tillbaka". Det var beskedet från länsstyrelsen i slutet av september 2013. Men efter påtryckningar från bland andra LRF har beslut tagits om motsatsen. Stödet blir kvar.

– Det är verkligen roligt att vi får behålla det här stödet, det är helt nödvändigt om vi ska kunna fortsätta höja kvaliteten på våra bönor.

Det säger Thomas Isaksson som är vd på Kalmar-Ölands trädgårdsprodukter. Han fick beskedet om fortsatt bönstöd från Landsbygdsdepartementet vid lunchtiden igår (måndag) och konstaterar att ett intensivt arbete har gett resultat.

– Vi har tillsammans med LRF Sydost haft en mängd möten och brevkontakter med departementet.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.