Annons
Nyheter

Miljoner kastade i hamnen? Kalmar Lantmän vill inte flytta

Nyheter • Publicerad 11 oktober 2007

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga kommun köpte in Systembolagets fastighet i Mörbylånga för två och en halv miljon kronor. Detta för att Kalmar Lantmän skulle flytta in och på så sätt frigöra tomtmark i hamnen. Problemet är bara att Kalmar Lantmän inte alls vill flytta in.

Annons

– Vi har meddelat kommunen att vi har svårigheter att flytta in. Det är som man säger på småländska och öländska, ingen ”passlig” lokal för oss, konstaterar Kalmar Lantmäns vd Clas-Göran Nilsson.

Takhöjden på Systembolagets fastighet i Mörbylånga är 3,40 meter – Lantmännen behöver pallhöjd på minst 3,80 meter.

Mörbylångas kommunchef Staffan Larsson bekräftar den högst påtagliga klyftan mellan Kalmar Lantmän och Mörbylånga kommun.

”TRODDE VI VAR FRAMME”

Mörbylånga kommuns plan var att Lantmännen skulle flyttat in i de nya lokalerna redan 3 oktober och att man då skulle kunna göra realitet av planerna på bostadsexploatering i Mörbylånga hamn.

– Vi hade så mycket positiva signaler så vi trodde att vi skulle vara framme då. Vi har inte haft kunskap om alla detaljer, säger Staffan Larsson.

Alldeles uppenbart så var inte Kalmar Lantmän inne på flytt den 3 oktober. Eller ens flytt över huvudtaget.

– Vi har bra och ändamålsenliga lokaler i hamnen, vi ligger bra där vi ligger. Men vi har sagt till kommunen att om de finner en lösning så kan vi tänka oss att flytta under vettiga former, säger Clas-Göran Nilsson.

Kommunen har köpt fastighet för två och en halv miljon kronor som tänkta hyresgästen inte vill flytta in i. Vad händer då?

– Då har vi naturligtvis andra möjligheter. Vi har fler spår såklart, men det kan jag inte säga något om, säger Staffan Larsson.

Annons

Men han tror fortfarande att Kalmar Lantmän kan vara tänkbara hyresgäster. Takhöjden går enligt Staffan Larsson ”säkert att lösa”.

– Man ska vara medveten om att vi är i en förhandlingssituation, poängterar Staffan Larsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons