Nyheter

Milersättning för bil med körförbud

Nyheter • Publicerad 31 augusti 2006

En Kbö-politiker kör bil till miljö- och byggnadsnämndens möten.Enligt ordföranden i nämnden Curt Ekvall (kd) har bilen körförbud och ställer sig därför frågande om kbö-politikern har rätt till bilersättning.

Frågan är ställd till kommunstyrelsen, som därmed får ett delikat problem att brottas med mitt under brinnande valrörelse.

Kbö-politikern är ersättare i Mörbylångas miljö- och byggnadsnämnd för Kommunens Bästa Ölandspartiet.

Ordföranden i nämnden, kristdemokraten Curt Ekvall, har noterat att Kbö-politikern använder en bil med körförbud.

– Denna bil används regelbundet som färdmedel till våra sammanträden med miljö- och byggnadsnämnden och kanske till fler nämndmöten, skriver Curt Ekvall.

– Som ordförande i miljö- och byggnadsnämnden vill jag ha svar på om NN äger rätt att erhålla bilersättning till sina sammanträden, trots att han färdas med ett fordon som har körförbud, fortsätter Curt Ekvall, som också skickar med ett utdrag ur Vägverkets bilregister i sin skrivelse till kommunstyrelsen.

Curt Ekvall vill av kommunstyrelsen få en förklaring om vilka regler som gäller vid utbetalning av reseersättningar.

Ölandsbladet har förgäves sökt både Curt Ekvall och KBÖ-politikern för kommentarer.

– Det här låter snarast som ett polisiärt ärende. Inom kommunen har vi inte något regelsystem för den här typen av frågor. Vi får kanske se över de etiska reglerna, säger Saga Sigvardsson.

– Vi ska diskutera frågan vid nästa sammanträde, säger Saga Sigvardsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.