Nyheter

Midsommar i Gärdslösa

Nyheter • Publicerad 21 juni 2008

Vid Silverbäcken

I Gärdslösa firades midsommar bakom kyrkan, alldeles i närheten av den Silverbäck som Stagnelius diktade så vackert om.

Mycket folk hade kommit, och många glada barn fanns på plats när den vackra midsommarstången restes. Med Lillebill Grähs som lekledare och till tonerna av Jan Erik och Fredrik dansades alla de klassiska midsommarlekarna runt stången.

Vid chokladhjul och lotteristånd var det strykande åtgång på lotter, vilka inbringade en icke föraktlig summa till reparation av socknens kvarnar. Barnen roades med säcklöpning där första pris var en god portion godis, och det räckte till sist till alla oavsett resultat.

Som avslutning höll komminister Ann-Cathrin Roubert en andaktsstund.

Kyrkklockorna ringde in helgfriden, men hakade upp sig och bångade på som om dansken stod i begrepp att anfalla Öland. Dessbättre kände Lillebill till var de elektriska  klockknapparna sitter inne i kyrkan och hon lyckades till sist nedbringa ringandet och avsluta det.

Midsommaren i Gärdlösa var därmed rejält indansad och inringd.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.