Nyheter

...men affären inte avslutad

Nyheter • Publicerad 7 mars 2011

 

KASTLÖSA

Verksamheten är i full gång. Men det är ännu inte helt klart med ägarbytet. Katrine och Håkan Rietz väntar fortfarande på ett definitivt beslut från Kammarkollegiet.

–Självklart vore det skönt om allt vore klart, säger Katrine Rietz. Hon och Håkan tvingas nu starta upp sin verksamhet utan att affären nått ett fullständigt avslut. Växjö stift sålde Stiftsgården i höstas efter många år av ekonomiska problem, men ännu har inte Kammarkollegiet godkänt affären.

– Det är inga tveksamheter från vår sida i alla fall, vi väntar bara på ett formellt beslut, säger Kerstin Söderlund, redovisningsekonom på Växjö stift.

Familjeföretaget har nu fått startas upp utan ett slutgiltigt besked, att vänta ut den viktiga säsongen under våren och sommaren är inte möjligt.

– Det är bara till att jobba på som vanligt. Vi har ett avtal med stiftet som täcker upp eventuella utgifter vi gjort vid ombyggnader och annat utifall att köpet inte skulle gå igenom, säger Katrine.

– Vi försöker hålla en bra kommunikation och det är ju verkligen ömsesidigt att vi vill ha ett formellt beslut så fort som möjligt, konstaterar Kerstin Söderlund.

• Ligger Stiftet fortfarande ute med pengar i detta ärende?

– Vi täcker vissa kostnader under tiden, precis som brukligt i ett sådant här fall.

• När tror ni att affären kan vara helt klar?

– Förhoppningen är att allting ska vara klart inom en månad, förhoppningsvis två-tre veckor.

Paret Rietz hade så klart gärna sett att affären redan nu var avslutad, då de framöver kommer att på allvara sätta igång verksamheten på gården

– Det innebär ju ändå en trygghet för oss om vi kan få ett slutgiltigt avslut i affären.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.