Annons
Nyheter

Många bäckar små – nio bedrägerier gav klirr i kassan

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2007

SÖDRA ÖLAND/KALMAR

För några år sedan förskingrade han bort en butik på Öland. Nu misstänks 34-åringen vara på brottets bana igen. Åklagaren Bo Svensson stämmer ölänningen för nio fall av bedrägeri.

Annons

34-åringen har uppgett falskt namn och därigenom kunnat tillskansa sig tusentals kronor. Vid tre tillfällen har han presenterat sig såsom son till en välkänd Kalmaradvokat. En annan gång har han utgett sig för att vara fastighetsmäklare.

SNARLIKA BROTT

Övriga brott är snarlika. Han har påstått sig vara vän med butiksägare och genom detta övertygat butiksanställda att överlämna pengar till honom. I början av oktober fejkade ölänningen ett telefonsamtal till en butiksägare för att vilseleda en butiksanställd att lämna över 3 300 kronor till honom som lån.

34-åringen från södra Öland. har pekats ut i fotokonfrontationer av vittnen. Åtalspunkterna gäller bedrägeri och urkundsförfalskning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons