Annons
Nyheter

Matlandetkonferens hålls på Öland

Nyheter • Publicerad 27 juni 2011

Den 28 – 29 september kommer den andra Matlandetkonferensen att arrangeras på Strand Hotell i Borgholm.

Tema för årets konferens är Framtidens matland, Sverige – det nya matlandet 2020. Genom att samla politiker, intresseorganisationer, företagare och eldsjälar med förankring till visionens Sverige – det nya matlandet fem fokusområden: offentlig mat, primärproduktion, förädlad mat, matturism och restaurang är förhoppningen att konferensen ska fungera som en kreativ mötesplats för olika branscher och synliggör den potential som finns inom mat- och livsmedelsområdet.

– Jag ser fram emot att för andra året i rad åka till Öland och inviga och medverka på Matlandetkonferensen. Det är en viktig arena för mig, mina medarbetare och näringen att diskutera de utmaningar vi står inför för att Sverige ska bli bäst på mat i Europa, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons