Annons
Nyheter

Matintresset större än någonsin

Nyheter • Publicerad 14 november 2011

STOCKHOLM

Matlandet Sverige börjar göra skäl för sitt namn.

Annons

Det visade sig inte minst på matmässan ”Mitt Kök” som avslutades i söndags.

Bara på lördagen besöktes mässan av 15 000 personer som åt, drack och köpte med sig hem diverse läckerheter.

Och Öland stod för ett gediget deltagande.

Öland hade i år en ny och betydligt större och öppnare monter, hopsnickrad av ”mässgeneralen” Tomas Isaksson. Förutom matutställarna fanns också Ölands Turistbyrå på plats, liksom Byxelkroks hamnkapten Kenneth Niklasson som informerade om Ölands gästhamnar.

– Jag tycker att den här kombinationen är en klockren marknadsföring av Öland, säger Tomas men tillägger att det varit delade meningar om monterns placering på årets mässa, längst in i utställningshallen.

– Men det ska vi utvärdera inom kort. Nya deltagare i år var Ölands Choklad och Evas Kroppkakor och båda var nöjda.

AMBASSADTRÄFF

Ölands Choklad hade för övrigt på torsdagskvällen inbjudits till ambassadträff på Orrefors kristallshop med 300 gäster och med deltagande av ambassadörer från Guatemala, Filippinerna och Venezuela.

– Vårt lilla kafé blev väldigt uppskattat. Här kunde folk också sätta sig ned och vila fötterna eller äta mat de köpt på andra ställen. Det finns nämligen inga andra sittplatser, förutom mässans egna serveringar, säger Tomas.

Annons

BJÖD PÅ SOPPA

Öländskt var det också på stora scenen på fredagen där Helen och Jörgen Rasmussen på Halltorps gästgiveri bjöd på en soppa på temat sött, surt och salt.

Det var en jordärtskocksoppa med havtorncreme, syltade trattkantareller och buljong på ölandskyckling. Att den uppskattades bevisas av att det gick åt 110 portioner.

Någon konferencier fanns dock inte på plats så Jörgen fick hålla låda på egen hand.

Vilket han lyckades alldeles utmärkt med.

Och inte att förglömma ett annat öländskt inslag, nämligen konstnären Mary Engholms fantastiska installation, inspirerad av Matlandet Sverige och placerad alldeles innanför entrén och beundrad av alla besökare.

Årets mässa hade ett lite annorlunda upplägg. Tidigare har vinagenturerna haft sin egen avdelning, men nu hade man blandat upp med matutställarna, vilka var fler än tidigare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons