Nyheter

”Mässan fick inte rätt kvalitet” – turistchefen förklarar misslyckandet

Nyheter • Publicerad 14 juni 2006

Turistchefen Gustaf Öholm beklagar debaclet med mässan Fiction 2006.– Vi klarar inte att nå den kvalitet eventet förtjänar och därför drog jag i bromsen.

Gustaf Öholm bekräftar att reklammannen Martin Stenberg inte är aktuell för vidare mäss-uppdrag.

– I dagsläget går Ötab inte vidare med Martin Stenberg och det beslutet har sin grund i att vi inte nådde den kvalitet vi trott. Ötab ska ha professionalism i det som görs.

Just avsaknaden av kvalitet är Gustaf Öholms förklaring till att mässan ställs in.

– Vi når vare sig den kvalitet eller säkerhet mässan måste ha. Att mässan ställs in är synd och tråkigt, det hade varit en rolig del i Ötabs ungdomssatsning, en satsning som är utstakad och nödvändig.

– Men eventet är för bra för att inte genomföras med rätt kvalitet. Och det är viktigt att komma ihåg, vilket jag förklarade på presskonferensen i maj, att intentionen var att försöka redan i år, men att fokus fanns på 2007.

Turistchefen har inte på något sätt gett upp mäss-tanken.

– Ambitionen är glasklar, jag vill ha ett sådant event i framtiden. Tanken är riktig och satsningen är rätt. 2007 hoppas jag att mässan finns med som ett event i vår ungdomssatsning, vi tror på idén.

Hur stor är Ötabs kostnad för marknadsföringen av mässan?

– Det är inga stora pengar, cirka 15 000 kronor och det är en nesa vi får ta.

Hur gör ni för att stoppa det mäss-budskap som når alla läsare av annonsen i Ölandsmagazinet?

– Även utannonserade konserter ställs in...om det är möjligt kan vi i viss mån sprida ut det nya budskapet (att mässan är inställd) via Ölandsmagazinet. Och i media som Ölandsbladet.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.