Nyheter

Märkte ej passagerare på taket

Nyheter • Publicerad 29 november 2007

KÖPINGSVIK

En förare borde uppmärksamma när passagerare klättrar upp på biltaket. Det anser Kalmar tingsrätt som dömer en 19-åring från Färjestadenområdet till 500 kronor i böter.

Det var den 24 juni som 19-åringen framförde sin van vid Köpingsvik. Trafiken rullade sakta framåt i kö. En trafikpolis på väg söderut uppmärksammade två personer på taket till en van. Trafikpolisen snurrade runt och körde efter ekipaget. Då hoppade de två personerna på taket ned i diket.

”KONCENTRERAD PÅ KÖRNINGEN”

Den 19-åriga föraren uppger själv att han inte märkte någonting om att hans passagerare klättrat upp på taket. Inte förrän polisen stannade honom och gjorde honom uppmärksammad på takklättrarna. Föraren säger sig ha varit helt och full koncentrerad på bilkörningen.

Tingsrätten tycker emellertid att 19-åringen borde ha observerat hur två personer från baksätet klättrat upp på biltaket. Påföljden blir 500 kronor i böter för förseelser mot trafikförordningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.