Annons
Nyheter

Manifestation manar till kamp

Nyheter • Publicerad 15 september 2007

MÖRBYLÅNGA

De anställda på Forsheda har stöd. Ingen tvekan om saken. Beviset är fredagens manifestation då gräsplanen utanför företaget fylldes av privatpersoner och anställda.

Annons

– Ni måste alltid tro att ni har en chans, börja inte tvivla, sade förbundet IF Metalls ordförande Stefan Löfvén.

Berit Petersson är vice ordförande i IF Metall och initiativtagaren till manifestationen:

– Det handlar om att peppa medlemmarna. Vi är medvetna om att det är jättesvårt att göra någon ändring men vi måste kämpa och försöka påverka.

Samma budskap hade Stefan Löfvén, som själv har erfarenhet av att förlora jobbet då ett företag han arbetade på lade ner.

– Jag ser oron i ögonen på folk och förstår hur det känns.

Han menade att det är viktigt att visa stödet.

– Vi är med er och känner verkligen för det här. Nu gäller det att hjälpas åt och ni ska veta att vi gör allt vi kan. Ni ska ha precis den hjälp ni kan få och det lovar jag att ni kommer att få.

FÅR KOMMUNENS STÖD

Även kommunalrådet Kent Ingvarsson (m) betonade vikten av att kommunen och andra går in med sitt stöd till de anställda.

–Kommunens ambition och ansvar är att lösa problemen som uppstår på bästa sätt, tillsammans med andra viktiga parter.

Annons

Pia Holgersson vid LO-facken på Öland, anser att det måste vara ett systemfel att vinstgivande företag flyttar utomlands.

– Mycket vill ha mer är ett talesätt som besannas av Trelleborg Forsheda, sade hon.

TVEKSAM TILL RESULTAT

En av manifestationens alla privatpersoner var Laila Larsson, som flyttat till Mörbylånga för ett år sedan.

– Jag är pensionär så berörs inte på det sättet men jag tycker att vi måste värna om de jobb som finns. Det är bedrövligt att det ska gå så här.

Hon är dock tveksam till att manifestationen ger något resultat.

– Jag hoppas på det fast tvivlar. Men någon gång kanske de börjar lyssna på fotfolket.

Stefan Löfvén anser att Trelleborg nu har ett stort ansvar för hela Mörbylånga kommun, inte bara de anställda. Men tills nedläggningen är ett faktum säger han att det alltid finns en chans:

–Man får inte börja tvivla. Vi ska kämpa och efteråt kunna se oss själva i ögonen och säga att vi i alla fall gjorde det vi kunde.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons