Annons
Nyheter

Många objekt på fastighetsmarknaden

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2006

Det rör sig på fastighetsmarknaden i Borgholm. För närvarande har mäklarna omkring 150 objekt till salu, såväl villor, fritidshus och gårdar som affärsfastigheter, tomter och bostadsrätter.Och det senaste året har priserna ökat, inte minst i attraktiva sjönära lägen.

I Borgholms stad finns för närvarande en del mindre vanliga objekt till salu. Till exempel på Slottsgatan där ”ett av stadens pampigaste hus” annonseras ut. Huset, som är byggt 1923, har stora vackra rum, bland annat en åttakantig sal, pianorum, allrum och flera sovrum. Den gammaldags charmen är bevarad med listverk, spegeldörrar, kakelugn och trägolv och från övervåningen och dess balkong är det fin utsikt över hamnen. 2,5 miljoner eller bud handlar det om.

Annons

Även den obebyggda granntomten mot Strandgatan är till salu och här är utgångspriset 1,2 miljoner.

7,5 miljoner är det begärda priset för den affärs- och bostadsfastighet på Storgatan som bland annat inrymmer ADT-tryck. Här ingår även ett äldre gårdshus på 238 kvadratmeter som tidigare varit cykelverkstad.

STF:s vandrarhem Rosenfors söker en köpare som är beredd att lägga upp 4,9 miljoner. För den summan får man en pampig huvudbyggnad med 10 rum, reception, samlingsrum, frukostmatsal plus kök. Dessutom två flyglar i kalksten, vardera med kök och samlingsrum i nedre planet och åttabäddsrum i det övre. Vidare ingår två annex från 1970-talet och på den drygt 12 000 kvadratmeter stora tomten, eller senare parken, finns ståtliga träd av lite mer exotiskt slag. Till exempel ett mullbärsträd som minner om den tid då man bedrev silkesodling på Rosenfors.

Ett stycke därifrån, på Malmsborgsgatan, salubjuds en bostadsrätt i det vackra huset av röd kalksten som tidigare tillhörde Malmsborgs handelsträdgård. Bostadsytan är 100 kvadratmeter och det begärda priset 1,9 miljoner. Ytterligare en bostadsrätt är till salu vid yttre hamnen, i bostadsrättsföreningen Landmärket. Det är en tvåa på 45 kvadratmeter och det begärda priset är 1,3 miljoner.

Strax utanför Borgholm, i Kolstad, säljs två större områden med exploateringsmark. Det ena är på 67 000 kvadratmeter och det andra på 49 000 kvaratmeter och båda säljs genom anbud.

En tomt på 1 300 kvadratmeter, belägen i Törnebymarken norr om Köpingsvik, säljs för 1,2 miljoner eller högstbjudande och på Ålfiskaregatan, mellan Borgholm och Köpingsvik, är ett fritidshus med inglasad altan och beläget 75 meter från stranden, till salu 1,2 miljoner eller högstbjudande.

Tillgången på fastigheter i attraktiva Sandvik brukar vara begränsad, men just nu är tvåställen med havsutsikt till salu. Den ena ligger på Södra Långgatan alldeles ovanför hamnen, har en boyta på 50 kvarat och en biyta på lika mycket och kostar 2,4 miljoner. Den andra fins på gatan ovanför, Kvarngatan, är på ett och ett halvt plan och 65 kvadratmeter och här vill säljaren ha 1,8 miljoner.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons