Nyheter

Man gripen för mord i Kalmar

Nyheter • Publicerad 28 november 2006

I går, måndag den 27 november vid 23.30, kunde en man gripas misstänkt för mordet på den 65-åriga kvinnan i Kalmar. Samtidigt greps ytterligare en man misstänkt för skyddande av brottsling.

Den mordmisstänkte är 28 år och den andra mannen 29 år, bägge är utländska medborgare.

Männen greps i ett fordon strax söder om Kalmar och de bägge sitter nu anhållna hos polisen i Kalmar, gripandet var helt odramatiskt.

Polisen har som tidigare nämnts genomfört en massiv spaningsinsats och bland annat har runt 180 förhör genomförts vid de dörrknackningar som skett. Det är ur dessa förhör som så småningom polisen kunnat få fram en trolig person som dock, fram till i går kväll, var oidentifierad.

Sedan ett par dagar tillbaka har även ett visst samarbete skett med polisen i Danmark då man misstänker att de bägge männen under en viss tid efter mordet befunnit sig i Köpenhamn.

Nu inleds arbetet med att helt försöka knyta mannen till det aktuella mordet, detta kan förhoppningsvis ske genom teknisk bevisning samt förhör med mannen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.