Nyheter

Mamma orolig för naturförskolan

Nyheter • Publicerad 29 juni 2012

TORSLUNDA

”Ni sätter yxan i Mörbylångas kommuns finaste förskoleverksamhet”, det skriver en mamma med anledning av förslaget att flytta på naturförskolan i Torslunda till förskolan växthuset.

”En av de mest idiotiska idéer jag har hört!”, fortsätter kvinnan som är mamma till ett barn på naturförskolan. Hon vill ha svar på hur mycket sanning det ligger i ryktena att de tre avdelningarna ska flyttas till förskolan växthuset. I brevet framhåller hon att naturförskolans utemiljö är långt mycket bättre än den på växthuset.

– Tyvärr är det omöjligt att ge ett svar i dagsläget eftersom vi ser över alla lokaler och det här bara är ett förslag på en lösning av många, säger Inga-Lena Herrman, verksamhetschef för barnomsorgen i Mörbylånga kommun. Det hon kan konstatera är att en eventuell flytt i sådant fall skulle ligga ett par år framåt i tiden. Problemet som måste lösas är att inhysa hemkunskap och slöjdsalar på Torslunda skola.

– Det finns visserligen mer utrymme på växthuset i dagsläget, men vi ska inte gå händelserna i förväg.

Enligt den oroliga mamman så kommer ett beslut om flytt att innebära ”ett massivt föräldramotstånd” – ”protester blir det naturligtvis”.

– Än så länge har förslaget inte diskuterats på skolnämnden. Vi vet att det kommer bli trångt med alla barn och måste göra något. Men tar beslut om åtgärder längre fram, säger Sven Stensson (M), ordförande i skolnämnden.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.