Annons
Nyheter

Malin tar över efter Michael

Nyheter • Publicerad 20 juni 2011

FÄRJESTADEN

34-åriga Malin Hedberg från Färjestaden har gjort kometkarriär inom den öländska socialdemokratin.

Annons

Nu tar hon över efter Michael Granstedt som andre vice ordförande i kommunstyrelsen och som ordinarie ledamot av Ölands kommunalförbund.

– Det ska bli jättespännande. En utmaning, säger Malin Hedberg.

Visserligen har Malin Hedberg en gedigen erfarenhet från SSU i bagaget, men med jobb och familjebildning så prioriterades politiken bort under många år.

Härom året gjorde Malin Hedberg dock comeback inom politiken och sedan har det gått snabbt. Hon valdes till ordförande för socialdemokraterna på södra Öland och nu kommer hon att bli sossarnas stora frontfigur i Mörbylånga kommun såsom kommunstyrelsemedlem.

Det är traditionella socialdemokratiska ämnen som särskilt intresserar Malin Hedberg.

– Skola- och äldreomsorg, mjukare frågor framför allt.

Tidigare har till exempel Malin Hedberg talat sig varm för barnomsorg nattetid i Mörbylånga kommun och ett högstadium i Färjestaden.

FÄRJESTADEN-MÖRBYLÅNGA

Det är mycket att sätta sig in i. Det nye ledaren har dock den gamle att luta sig emot fram till den 1 september då Malin Hedberg tar över fullt ut.

– Det känns skönt att Michael (Granstedt) finns där som ett stöd.

Annons

Till vardags arbetar Malin Hedberg som tjänsteman vid Guldfågeln i Mörbylånga, men bor i Färjestaden.

STÖRRE FÖRSTÅELSE

Tidigare har det funnits klara skiljelinjer mellan socialdemokraterna i Färjestaden och socialdemokraterna i Mörbylånga.

– Det har det nog varit från början, till och med en tredje falang från Degerhamn. Men jag upplever inte att det är så nu. Jag upplever det som att det finns en större förståelse för helheten.

– Det måste väl vara bra att jag bor i Färjestaden och jobbar i Mörbylånga?, ha, ha, skrattar Malin Hedberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons