Nyheter

Malin blev Årets florist

Nyheter • Publicerad 29 juni 2010

KÖPINGSVIK

– Det var verkligen oväntat, men naturligtvis jättekul.

Det säger Malin Åkerlund i Köpingsvik, som härom veckan tog floristexamen vid John Bauergymnasiet och belönades med två stipendier; ”Årets Florist” och ”Bästa projektarbete”.

– Jag har alltid gillat blommor, säger Malin som fyllt rabatter och krukor med perenner och sommarblommor i familjen Åkerlunds trädgård.

– Valet inför gymnasiet stod mellan florist och frisör, jag ville göra något med händerna.

Och i trädgården hittar man också det belönade projektarbetet, en installation med ett vattenfall och en damm omgiven av en mängd olika blommor och buskar. På kvällen är den dessutom upplyst med spotlights och trädgårdsbelysning.

– Jag började bygga den i augusti och fortsatte efter ett uppehåll i vinter i mars, säger Malin och tillägger att hon fått en del hjälp av pappa Ulf med de tunga grejerna som grävning och gjutning.

Allt är alltså planterat i vår, men nästa år kommer anläggningen att bli betydligt frodigare.

Här växer bland annat funchia, kärleksört, rosa och lila lavendel, taklök, rosa ölandstok, vitbrokig kornell, rosor, rosenspirea – och luktärt som just nu håller på att slingra sig upp i ett gammalt vagnshjul.

Malin fick dessutom sommarjobb dagen efter examen.

– Ja, på fredagen började jag hos Lina Hjälteryd på Borgholms Blommor, ett jobb som hon naturligtivs gillar.Vad det blir till hösten har hon ännu inte bestämt, men på sikt kanske det blir att starta någon egen verksamhet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.