Annons
Nyheter

Målarpengar stulna i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 8 februari 2013

MÖRBYLÅNGA

I en månad hann Anders Blomqvist driva Målarboden i Mörbylånga utan bekymmer. Men natten till torsdag bröt någon upp dörren och försvann med pengarna som låg i kassan.

Annons

Inbrottet är det andra i Mörbylånga under den här veckan.

– När jag kom till butiken klockan åtta på morgonen stod dörren öppen. Någon hade brutit upp den med kofot. Jag gick direkt till kassan och såg att pengarna var borta, säger Anders Blomqvist.

Totalt fick tjuven eller tjuvarna med sig ungefär 2 500 kronor. Men något annat är inte försvunnet.

– Det var lustigt för en rulle med enkronor låg kvar, tillsammans med några tior och femmor. Jag vet inte om det var något som skrämde bort dem.

Spår på utsidan av butiken visar att tjuvarna först försökte ta sig in genom ett fönster på husets baksida, troligtvis för att kunna arbeta ostört. Men detta fönster var igenbyggt så antagligen har tjuvarna gått vidare till framsidan.

YTTERLIGARE INBROTT

Inbrottet på Målarboden är inte det enda som skett under veckan. Natten mellan söndag och måndag tog sig någon in på Begravningsbyrån och stal två datorer. Men om händelserna har något samband är oklart.

– Visst kan det finnas ett samband, men det kan också vara två helt olika gärningsmän. Det är svårt att säga när vi inte har mycket att gå på, säger förundersökningsledaren Lars Boman.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons