Annons
Nyheter

Makalös satsning på Böda Sand

Nyheter • Publicerad 23 november 2011

BÖDA

Böda Sand gör åter en storsatsning för att möta gästernas behov och utvecklar nu poolområdet med fler pooler där skeppet Mars, eller Makalös, att stå i centrum i form av en vattenlek, rutschbanor, kanoner och skattkistor.

Annons

– För oss är det viktigt att skapa något unikt som speglar Öland, vår miljö och historia säger vd Anna Barkevall.

– Vi vill erbjuda våra viktigaste gäster, barnen, en interaktiv miljö där de kan bygga sina egna historier och lekar kring våra attraktioner. Istället för klassiska banor och klätterställningar bygger vi en plats för fantasi och interaktivitet.

– Vi befanns oss i slutfasen av planeringen av anläggningen när vraket efter Mars upptäcktes och kände direkt att det här var något vi kunde applicera.

– Ett piratskepp hade tidigare varit på tal, men det handlar ju inte om Öland, säger Anna som tycker att ska bli roligt att kunna berätta en lokal historia.

Dessutom ligger ju vraket några mil öster om Böda Sand.

– Vi har fått och kommer att få mer hjälp av länsstyrelsen och ska bland annat att ha en liten teaterföreställning om slaget vid Öland. Och vid anläggningen ska det stå en kikare som är riktad ut mot vrakplatsen.

Företaget CB Designs har byggt en modell i lera av skeppet Makalös och i vinter ska det byggas i full storlek på Böda Sand.

På poolområdet blir det också en jättestor rauk med flera nedfarter och en landborgskant med ett vattenfall.

– Vår förhoppning är att Böda Sand ska bli en reseanledning och ett utflyktsmål där det berättas en sann historia, säger Anna Barkevall om satsningen som landar någonstans kring tio miljoner kronor.

Och går allt enligt planerna blir det invigning i början av juni.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons