Annons
Nyheter

Madeleine och Jonas mötte media vid Solliden

Nyheter • Publicerad 11 augusti 2009

Prinsessan Madeleine sa att det var en härlig dag när de nu fick tillkännage att de har förlovat sig. Det skedde redan den 12 juni, nere på Capri vid Villa San Michele, men det var först idag som de kunde berätta om det, och som Madeleine fick bära sin förlovningsring.

- Jag har alltid velat åka dit, det är ju besläktat med Solliden på sätt och vis. Och då passade Jonas på att fria en fin sommarkväll, sa Madeleine och visade den ring som hon inte hade fått ta på sig förrän idag.

Annons

Jonas Bergström kommer i samband med giftermålet att utnämnas av kung Carl XVI Gustaf till hertig av Gästrikland och Hälsingland, samma landskap som prinsessan Madeleine är hertiginna över. De förlovade har inte bestämt när bröllopet skall hållas, mer än att det sker tidigast nästa höst, kanske först vintern 2011.

Jonas Bergström fick frågan om han hade fått några goda råd av Daniel Westling innan han tog steget in i kungafamiljen. Han svarade att de hade talat om det, och att rådet han fick var att han ska vara sig själv.

Vad var det som allra först fick dem att fastna för varandra? Den frågan ställdes naturligtvis också av den nyfikna pressen.

- De blå ögonen och det härliga skrattet, sa Jonas om Madeleine.

- Ögonen och leendet, sa Madeleine om Jonas.

I  pressfållan var det armbågarna som gällde för att få önskade bilder. Hovreportrarna från olika tidningar blev dessutom rejält nervösa när de inte fick placera sina mikrofoner tillräckligt nära Madeleine och Jonas. Och när förlovningsparet sedan helt oplanerat gick fram till allmänheten för att ta emot blommor, då blev det tumult och en del hårda ord mellan fotografer, polis och vakter.

Förlovningsyra i dess rätta bemärkelse.

Ikväll firas förlovningens tillkännagivande med en middag för båda familjerna.

MARIA WIELL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons