Nyheter

(M) diskuterar framtida region

Nyheter • Publicerad 3 december 2007

BORGHOLM

Regionförbundet i Kalmar län har nu tagit första steget i en diskussion kring en geografi för nya regiongränser. Detta innebär att processen även startat inom moderaterna för att bestämma hur man vill se de nya regiongränserna. Den stora frågan blir om länet kommer att delas eller inte.

– Utgångspunkten måste vara att hela länet kan enas om samma geografi, men det viktigaste är att vi når en lösning som är bra för alla medborgare i vårt län oavsett hur gränserna sedan kommer att se ut, säger Regionförbundets vice ordförande Eddie Forsman (m).

VILL HELST EJ DELA LÄNET

– Att behålla länet odelat är ett första mål. Vi vill helst inte dela länet där den norra delen går mot Östergötland och den södra mot Skåne. Nu ska vi hantera frågan i moderaterna på bästa sätt så får vi sedan se vad moderaterna i länet bestämmer sig för, avslutar Eddie Forsman.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.