Annons
Nyheter

Lyckad start för matprojekt

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2013

RällaNärproducerad mat med ökad andel lokala råvaror.Det är ledorden i det matprojekt som i måndags startade i Rälla skola.Regionförbundet och Hela Sverige ska leva står bakom projektet och den nya skolmaten har redan gått hem hos eleverna.Det handlar om att genom olika servicelösningar göra det mer attraktivt att flytta in eller bo kvar på orten och Borgholms kommun har utsett Rälla–Stora Rör–Ekerum att vara med i projektet.Det är Anders Lindgren från Stora Rös Hamncafé, kocken Henrik Magnusson och köksbiträdet Ella Andersson som lagar maten och man har redan mötte ett stort intresse från såväl elever och föräldrar som personal.– Kommunens kostpolicy säger att lagas nära med lokala råvaror och att det ska vara maximalt 15 procent hel– eller halvfabrikat. Men det målet är inte alltid lätt att nå, säger Anders.– Idén är alltså att laga maten från grunden, samtidigt som man måste motivera eleverna och berätta om den.Projektet kommer att drivas under höstterminen, förhoppningsvis längre.– Vi har sökt pengar hos Allmänna arvsfonden och blir det ett positivt besked kommer vi att köra hela läsåret, säger rektor Marwin Johansson.Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons