Annons
Nyheter

Lublin tar till vapen

Nyheter • Publicerad 26 september 2007

BORGHOLM

Per Lublin använder Borgholms kommunvapen och logotype när han skriver till regeringen om den framtida regionindelningen. Läsaren får intrycket att skrivelsen är Borgholms officiella ståndpunkt i frågan.

Annons

– Oj, oj... Inte alls bra, reagerar kommunalrådet Lisbeth Lennartsson spontant.

– Som vald av många väljare kan jag använda mig av kommunens logotype, säger fullmäktigeledamoten Per Lublin, Ölandspartiet.

VARUMÄRKESSTÖLD?

Oblyg varumärkestöld eller en självklar rättighet för varje kommunmedborgare? Meningarna går isär om Per Lublins oväntade och fräcka drag att ”knycka” kommunvapnet – en sköld med Borgholms slott i grått på blå botten samt grått hav i den nedre rundade delen – när han han skriver till finansdepartementet. Med texten ”Borgholms Kommun” tätt intill skölden är brevhuvudet en exakt kopia av officiella skrivelser från Borgholms kommun.

– Oj, oj... Inte alls bra. Det känns väl magstarkt att han använder Borgholms kommuns logotype i ett eget yttrande från Ölandspartiet, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

LUBLIN SER INGA FEL

Per Lublin ser inga som helst fel i agerandet.

– Jag är en del av Borgholms kommun. Med över hundra kryss i valet, betydligt fler än många andra, representerar jag en del av kommunen likaväl som till exempel Eddie Forsman och andra gökar. Det är helt riktigt att använda kommunens logotype och det kommer jag att fortsätta med. Dessutom avslutar jag yttrandet med mitt namn och Ölandspartiet så det råder ingen tvekan om att det kommer från oss.

Hur kom du över logotypen?

– Inget som är omöjligt för personer med några grå celler i huvudet, svarar Per Lublin svävande.

Annons

– Troligen ha han klippt ut det ur ett massmejl jag skickat, kommenterar Lisbeth Lennartsson.

”HAR STULIT TEXTEN”

Kommunledningens irritation visavi Lublin gäller även yttrandets innehåll. Textstöld, anser Lennartsson.

– Per Lublin tycks anse att jag gjort ett gott arbete eftersom han i stort sett har stulit hela min text i yttrandet jag och Lars Frick skickat till departementet. Jag uppskattar inte det sättet att arbeta, medan vi andra politiska partiföreträdare lägger ner massor med tid på dialog och arbete så har han valt att enbart ta resultatet av vårt arbete och med några smärre tillägg kalla det för Ölandspartiets.

REGION MED GOTLAND

I sakfrågan, där kommunledningen avsiktligt ligger lågt, är Lublin mer frispråkig.

– Det är mycket, mycket märkligt att man inte tar upp frågan om regiontillhörighet. Tillsammans med andra, som Storsmåland, kommer vi på den yttersta kanten, på andra sidan bron finns ingenting. Öland ska vara en egen region, och om vi inte får utgöra en region så är det naturliga att vi bildar region med andra östersjö-öar, i första hand Gotland, anser Per Lublin.

Vill du Gotland bilda region med Öland?

– Det vet jag inte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons