Nyheter

Lublin kritisk till debattkrock

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2010

BORGHOLM

Den 1 september bjuder Framtid Borgholm in de politiska partierna i kommunen till debattkväll på Strand hotell i Borgholm.

Samma kväll ska Ölandspartiet debattera med entern i Gärdslösa.

– Datumet den 1 september passar oss illa (och borde också passa C illa), konstaterar Ölandspartiets Per Lublin i ett mejl till stadsutvecklare Peter Adolfsson, som bjudit in till mötet i Borgholm där det är tänkt att man ska diskutera centrumutveckling, stadsutveckling och turism i Borgholm.

– Man kan faktiskt fråga sig vad syftet är med att i valrörelsens elfte timme ordna en debattkväll samma kväll som valrörelsens enda debattafton mellan kommunens regerande parti och det utmanande oppositionspartiet ska hållas, anser Lublin.

Peter Adolfsson å sin sida svarar:

– Det har inte varit min avsikt att konkurrera utan mera att det passade väl in och jag ville ha mötet med ett par veckors distans inför valet för att få en eventuell debatt i frågan om stadsutveckling i Borgholm.

– Jag beklagar att våra möten kolliderar, min förhoppning är att Ölandspartiet har en representant på mötet den 1 september.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.