Annons
Nyheter

”Lotus är konkursmässig”

Nyheter • Publicerad 3 augusti 2007

BORGHOLM

Stängt på grund av indraget serveringstillstånd, men fortsatt ärende för rättsliga instanser.

Annons

– Lotus är konkursmässigt, konstaterar Bo Johansson, alkoholhandläggare i Borgholm, i en inlaga till länsrätten.

Beslutet att dra in serveringstillståndet för nattklubben Lotus fattades formellt i början av förra månaden och kom inte som någon överraskning - ägarnas inblandning i en mångmiljonkonkurs i Uppsala samt upprepade klagomål mot ljudnivåerna från nattklubben kom till slut ifatt verksamheten.

Beslutet överklagades och ärendet finns nu hos länsrätten där viss korrespondens pågår mellan advokat Anders Wallin, företrädare för Lotus, och alkoholhandläggare Bo Johansson.

Flera yttranden och påståenden från Lotus tillbakavisas av kommunen.

Anmärkningar mot brister i styrelsen anses av Lotus som tillfälliga och lösta.

– Bolaget har vid dags datum inte inkommit med någon ändringsanmälan till Bolagsverket trots påminnelser vid ett flertal tillfällen, kontrar Bo Johansson.

”Bolaget är inte likvidationsmässigt”, hävdar Wallin och pekar på en resultatrapport där bolaget visar vinstsiffror för 2006: plus 474 000 kronor.

– Genom en uppräkning av restaurangens hyreskontrakt, konstaterar Bo Johansson och slår fast att sådana bokföringstekniska manövrer inte är tillåtna.

– Bolaget är inte enbart likvidationsmässigt, det är även konkursmässigt då dess kortfristiga skulder uppgår till 1 527 708 kronor och bolagets tillgångar långt under det enligt balansräkningen, skriver Bo Johansson till länsrätten.

Den juridiska trätan gäller även bolagets och bolagsmännens ”ålägganden mot det allmänna”.

Annons

– De har inte misskött sig, hävdar Anders Wallin och får svaret att konkursförvaltaren i Uppsala-konkursen anmält misstanke om brott samt:

– I advokat Magnus Isakssons (konkursförvaltare) förvaltarberättelse framgår det klart att att dagskassor ej förts in i bokföringen och därmed undgått beskattning.

Bo Johansson påpekar samtidigt att bolaget aldrig betalat moms, arbetsgivaravgifter eller inkomstskatter för personal. Även ljudstörningarna avhandlas.

– En mängd åtgärder för att minska störningarna har genomförts, hävdar advokat Wallin.

– Totalt misslyckade då ljudnivån under midsommarhelgen 2007 kraftigt översteg de värden verksamheten skulle hålla sig inom, tillbakavisar Bo Johansson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons