Annons
Nyheter

Locket på om påstådd varning till Waxegård

Nyheter • Publicerad 19 februari 2014

Enligt flera källor har Ölands destinationsutvecklare Håkan Waxegård varnats av sin arbetsgivare.

– Inga kommentarer, säger Borgholms kommunalråd Lisbeth Lennartsson och vill inte svara på om hon har fullt förtroende för Håkan Waxegård.

Annons

Den forne Hultfredsgeneralen Håkan Waxegård har sedan förra sommaren rollen som Ölands destinationsutvecklare, avlönad av de två ölandskommunerna.

Nu blåser det rejält kring Waxegårds anställning.

– Waxegård har varnats av arbetsgivaren, berättas det för   Ölandsbladet.

Inga kommentarer

Från Borgholms kommun, där Waxegårds anställning formellt finns, råder locket på. Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson vill inte svara på om uppgiften stämmer.

– Inga kommentarer.

Har du fullt förtroende för Håkan Waxegård?

– Egentligen har vi gett destinationsutvecklaren fel förutsättningar för sitt arbete. Det ingen av oss insåg var att Ölands Näringslivskontor och den personal som fanns där tidigare var en viktig del för att förverkliga turismstrategin, när näringslivskontoret stängdes försvann den delen.

– Vi borde ha anställt en samordnare för att bilda turismnätverket, destinationsutvecklare är så mycket större och kräver en organisation runt dig som inte finns – och då sviktar det.

Har du fullt förtroende för Håkan Waxegård?

Annons

– Det har gått fort de sista två veckorna, vad vi gör nu är att vi bygger en organisation runt turismnätverket och destinationsutvecklaren för att trygga förtroendet. Vi gör allt för att trygga förtroendet.

Du svarar inte på frågan?

– Nej.

I turbulensen runt Håkan Waxegård och det nobbade actionteamet figurerar den ekonomiska föreningen "Ölands och Smålands evenemang– och destinationutveckling”.

Som ordinarie ledamöter syns actionteamets Jan Åslund och Gunnar Ström och även Håkan Waxegårds namn ska ha funnit med innan en ombildning i januari. Tiden innan dess var föreningen registrerad på Waxegårds hemadress i Eksjö.

– Ja, vi har tittat på den föreningen, säger Lisbeth Lennartsson, och det vi kan konstatera är att Waxegård, Ström och Åslund känt varandra en längre tid.

Någon form av illojal konkurrens?

– Nej, det tror jag inte och Waxegård finns inte med sedan ombildningen i januari. Han har också lovat och sagt att han i och med jobbet som destinationsutvecklare skulle släppa övriga bisysslor och företagsengagemang.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons