Annons
Nyheter

Lite (m)-märkt politikerskvaller

Nyheter • Publicerad 14 november 2008

MÖRBYLÅNGA

Barack Hussein Obama skåpade hem presidentvalet, men det rör på sig även i den lilla politikervärlden som utgörs av de folkvalda inom Mörbylånga kommun...

Annons

Mest rör det sig i de moderata leden för tillfället. Enligt vad Ölandsbladet erfor för ett tag sedan verkar partiets dragningskraft ha verkat starkt på särskilt två herrar gifta med kvinnor som har en hel del med det politiska spelet att göra – socialchef Agneta Thomsson och blivande(?) ordföranden i socialnämnden Monika Löfvin-Rosén (c). Landstingsrådet och ledamoten i Mörbylånga kommunstyrelse, Henrik Yngvesson (m), kan nu bekräfta de rykten vi snappat upp.

– Jo, det är sant att Bengt Thomsson, gift med socialchefen, skrivit på för oss. Och han har valts in som ordinarie i miljö- och byggnadsnämnden, berättar Henrik Yngvesson.

Socialnämnden var inte att tänka på va?

– Nepp, skulle inte tro det. Jag tror det finns något som kallas jäv eller så.

ALLIANSEN

Herr Löfvin-Rosén, med förnamn Christer lär också vara på gång för att skriva kontrakt med moderaterna.

– Jo, han har visat intresse för att vara med i vårt arbete.

Fru Löfvin-Rosén är visserligen centerpartist. Men det finns något som heter alliansen har vi hört. Så det går förhoppningsvis bra. Den sista moderata nyheten för den här gången är inte fullt lika rolig. Catrin Fägersten Sörenson (m) har avsagt sig sitt uppdrag som andre vice ordförande i presidiet för fullmäktige.

Betyder det att hon är på väg ut och bort?

– Nej, det hoppas jag verkligen inte. Men hon har så mycket att göra med turistnäring, camping och sådant, att hennes tid inte räcker till för just det här uppdraget.

Ett vildsint rykte som hävdar att Sarah Palin skulle ha sökt sig till moderaterna i Mörbylånga för att få igång sin karriär efter USA-valet kan vi däremot bestämt dementera...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons