Annons
Nyheter

Lisbeth förnekar politiska rykten

Nyheter • Publicerad 16 oktober 2009

Var är kommunalrådet?

Någon.Som.Sett.Henne?

Annons

– Jag har inte abdikerat, säger Lisbeth Lennartsson (C), närmast osynlig på stadshuset de sista månaderna vilket satt politiska rykten i svang.

Månader av mestadels släckt lyse i kommunalrådsrummet har fått snacket att gå - är centerns Lisbeth Lennartsson på väg att lämna kommunpolitiken? Lockar regionala uppdrag mer? Eller åtrår hon en riksdagsplats?

Via mobil förnekar Lisbeth Lennartsson det förstnämnda, tvåan äger sin riktighet för en kort period medan påstående nummer tre möjligen kan kallas en ambition.

– Jag har inte abdikerat, däremot är jag ordförande i styrgruppen för regionförbundets projekt ”Kultur med nya ögon”, ett uppdrag som kräver mycket tid under en begränsad period, säger kommunalrådet när Ölandsbladet når henne.

Fast, som redan påpekats, via mobil, då hon befinner sig på resande fot, i bil på väg till Mörbylånga.

På regionförbundets hemsida går följande att läsa om ”Kultur med nya ögon”:

”Under begreppet Kultur med Nya ögon utvecklar i år Regionförbundet i Kalmar län i samverkan med länets kommuner och landsting en av Sveriges första strategier för att stärka kulturens roll i vår lokala och regionala samhällsutveckling.”

– Ett himla intressant och spännande uppdrag där jag bland annat lär mig väldigt mycket om andra kommuners näringslivsarbete. Jag får mycket input, något jag saknat. Man blir lätt hemmablind annars.

Den politiska framtiden kommenteras så här:

– Jag är nominerad till kommunen och riksdagen och vi får se vad det landar i. Om det möjligen landar i en ersättarplats i riksdagen vore det inte helt fel.

Annons

– Men kommunpolitiken gäller i första hand, bedyrar kommunalrådet.

I Thomas Bodström-tider, minns förra veckans upphetsade debatt om skolk i riksdagen, svär Lisbeth Lennartsson sig fri från tal om dubbla löner och lågprioritering av kommunalrådsuppdraget.

– Ingen kan säga att jag missköter mitt jobb. Jag finns alltid tillgänglig på telefonen, mina mejl kan jag läsa via telefonen och jag är med på de sammanträden jag ska vara. Däremot har jag i och med uppdraget för regionförbundet betydligt längre arbetsdagar än vanligt.

– Den ersättning jag får från regionförbundet är för resorna, inget annat. Och jag ser inget märkligt i att jag som kommunstyrelsens ordförande har uppdrag utanför kommunen, merparten av landets har ks-ordföranden har sådana extra-uppdrag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons