Nyheter

Linus fick Tammis pris

Nyheter • Publicerad 14 juni 2013

Det var inte självklart att Linus Krause skulle klara sin gymnasieutbildning. Men det har han gjort, efter tre års hårt pluggande. För sina insatser är han årets mottagare av priset till Tammi Hedmans minne.

– Det känns väldigt speciellt att ta emot stipendiet, säger Linus som på fredagen tog studenten från medieprogrammet vid Lars Kaggskolan.

Under ceremonin i Domkyrkan tog han emot priset, som består av 2 000 kronor, ett diplom och en graverad kristalljusstake. Det delas ut till minne av Tammi Hedman, som var född och uppvuxen i Färjestaden. Hon tog sitt liv 2009. Hennes föräldrar Ulf och Sofia Hedman bestämde sig tidigt för att instifta priset, som en hedring till Tammi och för att samtidigt uppmärksamma en elev som har kämpat. Det har verkligen Linus Krause gjort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.