Annons
Nyheter

Linnégruppen vill satsa på miljön

Nyheter • Publicerad 29 december 2006

Minns ni dekalen satt satt i bakrutan på var och varannan öländsk bil?”Håll Öland rent– Släng skiten i Kalmar!”

Kanske läge att plocka fram dessa gamla klenoder...

Annons

Det där med att ”slänga skiten i Kalmar” är visserligen inget som gruppen Linné på Öland förordar, men väl att hålla Öland rent.

– Vi från Linnégruppen tycker att det finns brister i hanteringen av miljön, i utsmyckning av offentliga rummet och det allmänna intrycket av hur vi hanterar sopor, avfall från campingvagnar, renhållning längs vägar, utsmyckning, etc, skriver Linnégruppen på Öland genom dess ordförande Kurt Wirland till de bägge Ölandskommunerna, Vägverket och Ölands Turist AB.

Linnegruppen vill göra ett upprop som syftar till en kraftig förbättring på Öland under jubileumsåret 2007.

För att kunna få till ett renare Öland så vill Linnégruppen genomföra en städkampanj. Vidare ska alla öländska besökare mötas av en informationskampanj om vad som gäller. De öländska tätorterna ska utsmyckas i Linnés och Ölands anda.

En översyn av infomation, rutiner och praktisk hantering i tätorter efterfrågas.

Vissa punkter måste göras i samverkan med besöksnäringsaktörer.

– För att lyckas kan vi bland annat från Linnégruppens sida hjälpa till med information, engagera barn och ungdom, samt medverka med Linnékunskap, skriver Kurt Wirland.

Tisdagen den 23 januari bjuds representanter för de bägge Ölandskommunerna och Vägverket in till ett möte på Träffpunkt Öland i Färjestaden med temat Ölands miljö av Ölands och Kalmar läns Linnégrupper.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons