Nyheter

Lindqvist förstärker vänsterkanten

Nyheter • Publicerad 28 november 2006

Under många år dominerade han på vänsterkanten i Kalmar FF.Nu tar Håkan Lindqvist plats i Mörbylånga kommuns kultur- och fritidsnämnd för socialdemokraterna.– Det ska bli spännande. Jag har inte varit politiskt aktiv tidigare, men jag har alltid tyckt att det varit roligt och intressant med politik, säger Håkan Lindqvist, som gör politisk kometkarriär.

Rakt in som ordinarie ledamot av kultur- och fritidsnämnden.

Visst finns det likhetstecken att sätta mellan Håkan Lindqvist och den tidigare lagkamraten i Kalmar FF, Lasse Johansson, som tagit plats i Kalmars kultur- och fritidsnämnd. Till skillnad från Lasse Johansson har Håkan Lindqvist inte bedrivit någon som helst personvalskampanj.

Kalmar FF-spelarna vinner inte bara på fotbollsplanen.

– Ja, lite konstigt är det. Men vi har alltid pratat mycket politik på träningen, jag, Lasse och Henke Rydström, säger Håkan Lindqvist.

Håkans intresse för idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet lär synas i hans politik.

– Viktiga frågor för mig är förutsättningarna för våra unga. Vi har mycket barn och ungdomar i idrottsrörelsen men det finns inga platser för dem, säger Håkan Lindqvist, som efter sin egna aktiva fotbollskarriär numera är ledare inom både fotboll och innebandy.

Socialdemokraterna nominerar vidare Tommy Eliasson (vice ordförande), Eva Hederstam, Birgitta Roskvist och Jerker Nilsson till ordinarie ledamöter av kommunstyrelsen.

Socialnämnden: Göran Adolfsson (vice ordförande), Marianne Johansson och Carita Svenras.

Skolnämnden: Ann Rydström-Fransson (vice ordförande), Anders Hedlund, Malin Bergman, Ulf Magnusson.

Miljö- och byggnadsnämnden: Erling Petersson v, Carin Birgersdotter, Michael Hult, Kate Jogmark.

Tekniska nämnden: Bertil Johansson v, Tommy Strand, Tord Rosenkvist, Bength Andersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.