Nyheter

Lind lämnar Degerhamnsfabriken

Nyheter • Publicerad 1 juni 2012

DEGERHAMN

Thomas Lind lämnar tjänsten som chef över Cementafabriken i Degerhamn.

Han går i stället vidare inom Heidelbergkoncernen och kommer att jobba med stora projekt över norra Europa.

Största intresse för koncernen är just nu att försöka ro i land entreprenaden för den nya bro- och tunnelförbindelsen mellan Rödeby och Puttgarden. Byggstarten är planerad till 2016.

– Det är ett arbete så stort att det i så fall omfattar mer än tre årsproduktioner från Cementafabriken i Degerhamn, beskriver Thomas Lind.

Thomas Lind efterträdde Torbjörn Granqvist som Degerhamnschef i september 2008.

– Jag har haft fantastiskt fina år i Degerhamn. Jag har trivts jättebra, säger Thomas Lind.

– Men dyker det upp någonting sådant här på vägen, då får man väga för- och nackdelar, fortsätter Thomas Lind.

MILJÖARBETE

Under Thomas Linds år vid Degerhamnsfabriken har anläggningen fortsatt att jobba miljömedvetet för att klara ökade miljökrav.

Förutom att bättra på miljöprocessen i tillverkningen har fabriken experimenterat med att använda fjädrar som bränsle i ungnarna och att framöver kunna använda vindkraft i större utsträckning som energikälla.

CLAES TAR VID

Cementafabriken kommer tills vidare att tas över av Claes Kollberg som efter flera år vid Degerhamnsanläggningen kan verksamheten vid sina fem fingrar. Claes Kollberg har tidigare varit både produktionsansvarig och miljöchef vid Cementafabriken.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.