Annons
Nyheter

”Likgiltighet för människoliv” gav fyra månaders fängelse

Nyheter • Publicerad 29 november 2007

ÖLAND

Fyra månaders fängelse blev domen för den 23-åring som orsakade en svår trafikolycka på Ölandsbron. I olyckan skadades två kvinnor allvarligt. En av dem är ännu inte återställd och väntar på sin sjätte operation.

Annons

Den 23-årige mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för olika trafikföreseelser. En majkväll förra året var han på väg från Kalmar till Öland för att köpa glass. I bilen satt också hans dåvarande sambo. Två kvinnor körde en bil i motsatt färdriktning.

TAPPADE KONTROLLEN

23-åringen har själv uppgett att han kört något över hastighetsbegränsningen 90 kilmoter i timmen. På sin väg mot Öland körde han om flera bilar. Vittnen i dessa bilar har uppskattat att mannen körde närmare 200 kilometer i timmen. Olyckan skedde när mannen skulle köra om den sista bilen, som enligt honom helt plötsligt svängt ut i vänster körfält. För att undvika kollission väjde 23-åringen över på motsatt körbana. För att inte krocka med en då mötande bil, svängde mannen snabbt tillbaka på rätt sida om mittlinjen. Därmed förlorade han kontrollen över bilen, som först slog in i broräcket på höger sida för att sedan kastas över och kollidera med de två kvinnornas bil.

BILARNA DEMOLERADES

Den svåra kollissionen gjorde att båda bilarna demolerades. Kvinnorna skadades allvarligt och låg på sjukhus i två respektive tre månader. Nu väntar en av kvinnorna på sin sjätte operation.

Kalmar tingsrätt har bedömt att mannen inte anpassat hastigheten till rådande trafik. Hans höga hastighet bidrog till att han inte hann uppfatta när den framförvarande bilen bytte körfält. Därmed menar tingsrätten att mannen ”varit grovt oaktsam och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”. Han döms till fyra månaders fängelse för vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik samt hastighetsöverträdelse.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons