Annons
Nyheter

Ledin ger konsert i Borgholm

Nyheter • Publicerad 21 mars 2006

I sommar åker Tomas Ledin, Jill Johnson och Andreas Johnson på en gemensam turné. Premiären sker på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli, följt av 24 konserter runt om i Sverige; tisdagen den 11 juli är Borgholms slott spelplats för ”Rocktågstrion”.

– Dags att stämma gitarren, de ska bli roligt att möta publiken igen, jag har längtat..., säger Tomas Ledin.

Annons

– Det känns extra bra att få resa ut på turné i ett sånt här eminent sällskap, som med Jill och Andreas.

Det är tre år sedan Ledin, en av vårt lands absolut mest älskade artister, senast mötte publikens jubel. Efter decennier av framgångar, med otaliga hits, platina album och utsålda konserter är det alltså åter dags. Folkets man, som har skrivit sånger som ett flertal generationer har sjungit, dansat, älskat och längtat till, laddar för ännu en turnésommar.

Tomas Ledin är väl förberedd. Nyligen släpptes singeln ”Gilla läget” som mottagits väl på radio. Han håller just nu på med att slutföra arbetet och inspelningen av ett nyskrivet album som släpps den 7 juni. Klart också är att Ledin, inbjuden av Svenska Fotbollsförbundet, gör den svenska VM-låten som presenteras den 9 maj.

Andreas Johnson gjorde stor succé i Melodifestivalen i helgen med låten ”Sing For Me” som slutade på tredje plats. Andreas har tidigare haft internationella framgångar och hans stora hit var singeln ”Glorious” som bland annat låg på Englandslistans tredje plats.

Jill Johnson är en av landets mest populära sångerskor. Några av hennes stora hits är ”Kärleken är” och ”Crazy In Love”. Den 24 mars har Colin Nutleys film ”Heartbreak Hotel” premiär i vilken Jill medverkar och sjunger bland annat titellåten.

Den 24 mars släpps biljetterna och noteras kan att Rocktågstrion har en ledig dag den 12 juli. Läge för dubbelkonsert i Borgholm måhända, om publikintresset är tillräckligt stort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons