Annons
Nyheter

Leasingbilar blev en miljonsmäll för uthyraren

Nyheter • Publicerad 3 februari 2014

Mörbylånga kommuns leasingbilar fortsätter att figurera i rättstvister. Nu i en dom där uthyraren döms att betala drygt 1,8 miljoner i skadestånd till Volkswagen för de bilar som hyrdes ut mellan 2006 och 2008.

Den aktuella företagaren leasade omkring 80 bilar av Volkswagen för att i sin tur hyra ut dem till Mörbylånga kommun. Mannen betalade emellertid inte leasingavgiften till Volkswagen under flera månader vilket ledde till att leasingavtalet sades upp. Bilarna återtogs i maj 2009 och Volkswagen skulle då sälja dem vidare till restvärdet.

Annons

Efter att ha hämtat tillbaka bilarna från den öländske biluthyraren konstaterade emellertid Volkswagen att bilarna var i dåligt skick och att de hade servats undermåligt. Det innebar att bilarna fick säljas billigare än förväntat. Biluthyraren var skyldig cirka 6 miljoner för uteblivna leasingkostnader och bilarna kunde säljas för cirka 4 miljoner. Volkswagen kräver därför att de får ett skadestånd på mellanskillnaden, och tingsrätten ger dem rätt i sin framställan.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons