Annons
Nyheter

Lastbil hamnade i diket – vägen avstängd i flera timmar

En singelolycka med lastbil inträffade på väg 925 på Öland på fredagsmorgonen.
Vägen stängdes av.
Lopperstad • Publicerad 16 april 2021
Foto: Thomas Nyborg

Larmet om olyckan i höjd med Lopperstad kom klockan 06.18. Räddningstjänst och polis skickades dit.

Lastbilen har hamnat i diket och sedan studsat upp på vägen igen. Då ska släpet ha vält och ligger över vägen. Ingen person har skadats fysiskt, enligt Trygghets- och larmcentralen.

Annons

Det är stopp i båda riktningarna på platsen och trafikanter uppmanas att välja väg 962 och 963. Det ska ligga jord på vägen.

Vid 07-tiden väntade man på bärgare. Trafikverket satte prognosen för när det kunde vara full framkomlighet igen till klockan 09. Den flyttades sedan fram till klockan 14.

Uppdatering 09.29:

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. Trafikverket är på plats och leder om trafiken till vägarna 962, (mellan Glömminge och Spjutterum) och 963 (mellan Runstens kyrka och Spjutterum). Vägen förväntas öppna igen vid 14.00.

Uppdatering klockan 11.56:

Sedan klockan 11 ska vägen återigen vara framkomlig. Enligt tidigare uppgifter ska släpet ha vält över vägen. Men det stämde inte. Lastbilschauffören ska av någon anledning ha hamnat i diket och sedan hamnat på tvären över vägen med släpet kvar i diket när hen försökt komma upp på vägen igen.

Därav rapporterna om jord på vägen. Trafikverket håller på att återställa vägkanten.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons