1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Borgholmsvilla brann ner till grunden

Natten till onsdagen brann en villa vid Hagtornsvägen i Borgholm ner.
Ingen person har förts till sjukhus. Men polisen hade vid 05-tiden på onsdagsmorgonen inte fått tag i husägaren.
Villan gick inte att rädda. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen när det har svalnat.
Foto: Maria Alåsen

Det var strax före klockan 01 på natten till onsdagen som det kom larm om att det brann i villan vid Hagtornsvägen i området Linden-Rönnen i Borgholm. Ett stort antal räddningstjänstenheter från Borgholm och Färjestaden samt polis och ambulans skickades till platsen.

– Det brinner. Släckning pågår, säger Tony Nilsson, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar, klockan 01.30.

Räddningstjänsten har upprättat en så kallad brytpunkt, platsen där enheterna samlas, vid korsningen mellan Hagtornsvägen och Folkparksvägen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Villan är helt övertänd. Styrkorna är kvar och det är yttre släckning som gäller samt att förhindra spridning, säger Nilsson klockan 02.

Är någon person skadad?

– Det vet vi inte än. Vi får se hur illa det är.

Klockan 02.50 uppger SOS Alarms händelseinformation att ambulanspersonalen åkt från platsen utan att ta med sig någon skadad person. Räddningstjänst är då kvar och inriktar sig på att begränsa branden.

En timme senare meddelar SOS att en del enheter från räddningstjänsten kunnat åka från platsen. Det ska då inte vara någon spridningsrisk längre. Eftersläckningen väntas pågå flera timmar under morgonen.

– Villan är nerbrunnen. Begränsningen är klar och det är ingen risk för spridning. Det är bara en resurs kvar på plats, säger Tony Nilsson strax före klockan 04.30.

Den enheten är från räddningstjänsten i Borgholm.

– Vi har inte lyckats få kontakt med villaägaren, säger Christer Karlsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar, klockan 05.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.
Foto: Maria Alåsen

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand, men det finns klockan 05 ingen konkret misstanke om att branden är anlagd. Anledningen till att polisen ändå rubricerar det så är för att kunna göra en utredning.

– Vi kommer att spärra av när räddningstjänsten lämnar och göra en teknisk undersökning på platsen. Men det är inte ens säkert att det blir idag, det brukar vara för varmt och ta ett tag, säger Karlsson.

Läs mer

Mörbylånga köping 200 år

Läsa språk för livet, inte för studenten

Tord Rosenqvist i Mörbylånga var elev till Per G Ekström. Här berättar han om sin forne lärare.

Öland

SPF Solvändan på kunglig vandring på Solliden

SPF Solvändans torsdagsträff var förlagd till Solliden.

Öland

Avslag för padel kan gå emot kommunstrategi

Efter att ha fått klart för sig att kommunen föreslår avslag på bygglovsansökan för padelhall vid Östra skolan i Färjestaden menar Padel Society att kommunen motarbetar sig själva.

Kultur

Musik: Fyye från Fööe aktuella med ny skiva

”Fullt bös i byn”. Det är titeln på den nya skivan med Fyye från Fööe.

Öland

Covid 19: Regeringen bjuder in Borgholm till möte

Den 2 september är Borgholm en av 15 kommuner i landet som bjudits in till möte med regeringen angående corona-pandemin.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.