Annons
Nyheter

Lantmännen–affär nu i hamn?

Nyheter • Publicerad 9 maj 2008

MÖRBYTLÅNGA

Har affären mellan Lantmännen och Mörbylånga kommun äntligen gått i hamn? Enigt obekräftade rykten från politiker som Ölandsbladet varit i kontakt med förhåller det sig verkligen så. Men varken kommunchef eller vd:n för Kalmar Lantmän, Claes Göran Nilsson, vill bekräfta.

Annons

Äntligen ska Lantmännen ha givit med sig och gått med på en flytt från Mörbylånga hamn och därmed gjort det möjligt för NCC att genast sätta igång bostadsbyggande i hamnen. Något som legat överst på prioriteringslistan hos många politiker med särskilda sympatier för orten som slumrat i skuggan av expanderande Färjestaden ett bra tag nu.

Ihärdiga rykten som nått Ölandsbladet från politiker i olika läger hävdade redan under tisdagskvällen att affären nu var klar och att Lantmännen ska flytta upp till Sockerbruksområdet. En affär på x antal miljoner för kommunens skattebetalare (Ölandsbladet har hört siffrorna fem till sju miljoner kronor surra i luften).

AFFÄREN VÄXER

Claes Göran Nilsson, vd för Kalmar Lantmän säger dock:

– Ingen affär är klar förrän papperna är påskrivna.

Det är alltså inte klart, trots att vissa politiker påstår det?

– Det får stå för dem. Papper måste vara påskrivna innan det är klart.

Kommunchef Staffan Larsson säger ungefär samma sak, men hävdar dock att:

– Vi kan väl säga att vi är inne i en slutförhandling. Vi ska träffas igen under nästa vecka och jag hoppas att vi är där, alltså vid slutpunkten. Närmare än så här kan vi inte komma.

Affären har för övrigt växt under förhandlingarnas gång. Nu gäller det inte enbart plåtladan vid hamnens sydände (Granngårdsaffären) utan även övriga fastigheter i hamnen som Lantmännen disponerar.

– Vi närmar oss en uppgörelse om alltihop. Men inga papper är skrivna – än.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons