Nyheter

Länsstyrelsen säger nej till restaurang i Societetsparken

Nyheter • Publicerad 21 december 2012

 

Länsstyrelsen säger nej till Hanssons krog i Societetsparken. Det bygglov kommunen gav är enligt myndighetens bedömning inte förenlig med gällande plan.

 

Omdebatterat,  överklagat, avhoppat - planerna på en 627 kvadratmeter stor restaurang i Societetsparken i Borgholm tycks stanna vid just planer. Redan då komikern Robert Gustafsson via mejl till media berättade att han av olika skäl tappat lusten för projektet tappade just den restaurangvisionen närmast all kraft och länsstyrelsens första bedömning av bygglov kontra gällande plan slutade i inhibition.

Nu har länsstyrelsen i Växjö, dit överklagandet av bygglovet flyttades, funderat klart och det inhibitionen antydde bekräftas i myndighetens beslut.

–En byggnad av denna storlek strider inte bara mot planens syfte utan är också för stor att kunna utgöra en liten avvikelse, sägs det i länsstyrelsens granskning av ärendet där kommunens bygglov till Hanssons krog därmed avslås.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.