Annons
Nyheter

Länets fastighetägare gynnas när fastighetsskatt avskaffas

Nyheter • Publicerad 14 september 2007

ÖLAND

Om den statliga fastighetsskatten ersätts med en kommunal avgift på 2 800 kronor tjänar fem av tio småhusägare i Kalmar län minst 1 000 kronor per år. Blir avgiften 4 500 kronor är motsvarande antal tre av tio. Det framgår av statistik från SCB.

Annons

Den statliga fastighetsskatten ska avskaffas och ersättas med en ny form av kommunal fastighetsavgift. Regeringens förslag är en avgift på max 4 500 kronor per småhus och år. Villaägarnas Riksförbund har presenterat ett finansierat förslag som innebär att den nya avgiften kan bli max 2 800 kronor.

– Om avgiften blir den i valrörelsen nämnda nivån på max 2 800 kronor kan avskaffad fastighetsskatt bli en reform som välkomnas i hela landet, säger Joacim Olsson, vice förbundsdirektör på Villaägarnas Riksförbund.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons