Annons
Nyheter

Kvinnomisshandlare i fängelse – igen

Nyheter • Publicerad 26 december 2007

26-åringen från södra Öland misshandlade sin före detta flickvän i tvättstugan. Dagen efter kom 26-åringen tillbaka och hotade slå ihjäl henne om hon berättade för polisen.

Nu döms mannen till fem månaders fängelse av tingsrätten.

Annons

Dessutom döms en tidigare villkorligt medgiven frihet på fem månader förverkad.

Mannen döms för misshandel, stöld, skadegörelse, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

För tingsrätten berättade 26-åringen att han bara råkat stöta ihop med sitt huvud mot kvinnans när han skulle hjälpa henne med tvätten i en lägenhet i Kalmar. Tingsrätten anser emellertid det vara bevisat att den före detta flickvännen blivit utsatt för en rejäl skallning och dragen i armarna.

Tingsrätten ser också allvarligt på det hot som 26-åringen riktat mot den unga kvinnan. Han har förutom att hota döda kvinnan också gått runt huset, bankat och skrikit också slagit sönder en fönsterruta. Med sig hade 26-åringen ett egentillverkat vapen.

26-åringen förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret. 2003 dömdes han av Göta hovrätt till fem års fängelse för försök till dråp och försök till grov misshandel. I oktober 2006 frigavs 26-åringen villkorligt. Prövotiden går ut i juni 2008. En del av den medgivna friheten kommer nu också att förverkas.

Fram tills dess att domen träder i laga kraft ska 26-åringen kvarstanna i häkte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons