Nyheter

Kvinnomisshandlare får stå till svars för sina handlingar

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2008

ÖLAND

En 63-åring från Borgholms kommun döms till en månads fängelse för att ha misshandlat den tidigare flickvännen, och den 27-årige man från Mörbylånga som sedan mitten av september suttit häktad för misshandel av sin sambo åtalas för grov misshandel.

Det var 4-5 mars som 63-åringen hamnade i bråk med sin tidigare flickvän, vilken han fortfarande delar bostad med. Mannen som tidigare haft grava alkoholproblem, drack alkohol den aktuella kvällen.

POLIS VITTNADE OM SKADOR

För tingsrätten berättade kvinnan om hur mannen stormat in i hennes rum och tagit ett hårt grepp om hennes arm. Han ska sedan ha kastat en lampa och därefter en stol mot henne. Efter det kopplade 63-åringen ett grepp på kvinnan. Hon lyckades därefter slita sig loss och låsa in sig på toaletten. Polis som senare kom till platsen kunde för tingsrätten vittna om kvinnans skador. Tingsrätten anser det uteslutet med något annat straff än fängelse.

HÄNSYNSLÖSHET OCH RÅHET

Enligt åklagaren Kerstin Eriksson ska 27-åringen ha skurit sin sambo med en glasskärva i ena benet. Mannen ska också ha slitit kvinnan i håret och sparkat henne nedför en trappa. Därefter misstänks 27-åringen ha sparkat och slagit kvinnan för att avslutningsvis dunkat hennes huvud i marken. Åklagaren anser att den misstänkte visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.