Annons
Nyheter

Kvinna dömd för trakasserier

Nyheter • Publicerad 2 februari 2012

KALMAR

En 61-årig Kalmarkvinna har dömts till förtal och våldsamt motstånd. Hon har under tio års tid trakasserat en präst från Kalmar och bland annat anklagat honom för ett av Ölands mest uppmärksammade brott.

Annons

Den 61-åriga kvinnan blev engagerad i kyrkan år 2000 och kom i kontakt med prästen. Prästen upplevde att kvinnan hade väldig kontroll på honom när han skulle vara närvarande i kyrkan och när han inte dök upp där ställde hon frågor.

Detta bidrog till att han försökte minska kontakten med kvinnan. Då började kvinnan rikta anklagelser mot honom, som att han inte gav henne tillräcklig hjälp och hade brutit mot tystnadsplikten. Vid tillfället skulle församlingen åka på en resa tillsammans där även kvinnan hade planerat att följa med. Prästen skulle inte klara av att åka på resan om hon följde med och beslutade att hon inte fick det.

Detta blev startskottet för en rad anklagelser mot mannen. Kvinnan har skickat brev till bland annat Svenska kyrkan, bibliotek, Kalmar FF, Kalmar kommun och Länsmuseet.

KALMARS VÄRSTA BROTTSLING

I breven anklagar hon mannen för bland annat misshandel, mord, hot, sexuella övergrepp mot både kvinnor och barn. Hon kallar honom för psykopat och en av Kalmars mest ökända och värsta brottsling.

Hon har även uppgett att prästen är skyldig för ett av Ölands mest uppmärksammade och omskrivna brott i modern tid.

Pressad i polisförhör har kvinnan visat sig inte ha en tillstymmelse till bevis.

Trots detta hävdar kvinnan att allt i breven är sant och att hon skickade dem för att få ett stopp på prästen och varna andra.

MYCKET OSANNOLIKA

Då polis gjorde husrannsakan hemma hos kvinnan blev det tumult, som ledde till att polisen fick skicka efter förstärkning. Hon hade riktat slag och sparkar mot poliserna.

Annons

Tingsrätten anser att kvinnans uppgifter om prästen är osannolika. Uppfattningen stärks eftersom att en del av uppgifterna i sig framstår som mycket osannolika. Kvinnan har heller inte visat att uppgifterna är sanna eller att hon har haft någon skälig grund för dem.

Kvinnan döms till förtal och våldsamt motstånd, straffet blev 100 dagsböter à 90 kronor.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons