Nyheter

Kunglig tillökning på Solliden

Nyheter • Publicerad 13 maj 2011

ÖLAND

Direkt från slottet meddelar Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf att kungafamiljen väntar tillökning i sommar.

Med cirka fyra meter på längden och två meter på bredden. Stolt fader är Säpo.

Innan det utbryter allmän rojalistisk yra i landet, tillökningen handlar om reparation och förlängning av ett stycke hårt åtgången brygga vid Bernadotte-familjens sommarparadis Solliden på Öland.

– Den så kallade Säpo-bryggan blåste delvis sönder i vintras och isen tog resten, berättas det för Ölandsbladet.

– Att den samtidigt förlängs beror nog på att den kommer i sektioner, den blir som den blir.

I den anmälan om vattenverksamhet konungen undertecknade den 5 maj sägs att ”befintlig pålad brygga behöver repareras samt förlängas med 3,9 meter vilket innebär att ett extra pålpar tillkommer”.

Enligt skriften från kungliga slottet beräknas jobbet ta en till tre dagar och är tänkt att genomföras någon gång under sommarperioden.

Bryggprojekt i Kalmarsund är för övrigt inget att leka med.

2008 tvingades en av kungens närmaste sommargrannar, familjen Bullus, riva ett cirka 40 meter långt pir- och bryggbygge, detta efter en dom i Miljööverdomstolen. I den långvariga juridiska tvisten fanns konung Carl XVI Gustaf med bland sakägarna, utan att för den skull yttra sig.

– Konungen har valt att ligga lågt, meddelade slottsfogden Leo Eriksson vid tidpunkten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.