Annons
Nyheter

Kungen invigde utställning

Nyheter • Publicerad 17 maj 2013

Det var en glad kung som igår invigde sin utställning ”En kung i tiden – Carl XVI Gustaf 40 år på tronen”. Ölandsbladet fick en exklusiv intervju med kungen där han var nöjd med tidningens bevakning av Öland Spirar.

– Det är viktigt att vi med gemensamma krafter försöker öka turismen och intresset för Öland, säger han.

Annons

I går invigde Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia årets utställning i Sollidenpaviljongen inför inbjudna gäster.

Kungen firar i år 40 år på tronen och därför handlar årets utställning i Sollidenpaviljongen om hans år som Sveriges kung. Intendent Kerstin Hagsgård har haft 10 000 bilder till sitt förfogande och av dem valdes 120 stycken till utställningen.

Det var en skojfrisk och glad konung som hälsade gästerna välkomna. Han skojade om att det efter flera år av utställningar började bli tunt om idéer. Han letade länge men kom till slut på ett givet tema.

– Det är så att jag har varit statschef i 40 år och det ville vi uppmärksamma. Utställningen bjuder på en bildkavalkad över mina 40 år på tronen. Jag ser detta som en möjlighet till prinsessan Estelle som kanske undrar vad morfar gör. Genom detta får hon veta vad jag har gjort i 40 år, säger Kung Carl XVI Gustaf.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons