Kroppkaksfabriken i ny regi
Bröderna Stephan och Mikael Bogren lämnar kroppkaksfabriken i Borgholm.
– Brorsan sålde företaget i förra veckan och det känns bra, 35 år räcker, garvar Stephan Bogren.
1974 startade Sten Bogren den fabrik som tillverkat flest kroppkakor i världen och Stephan Bogren var med från start, som fjunig tonåring.
– Jag torde vara den som varit med och gjort mest kroppkakor på Öland, det handlar om 1,5 ton per dag, konstaterar Stephan.
Men allt har sin tid och familjeepoken Bogren på kroppkaksfabriken i Borgholm nådde sin slutstation i förra veckan.
– Lillbrorsan (Mikael), som ägt fabriken under några år, fick en förfrågan och sålde och då tog jag beslutet att hoppa av. Det känns bra, 35 år räcker!
Tids nog vet Stephan Bogren, 51, vad han ska göra härnäst.
– Just nu har jag ingen aning. Det blir att ta ledigt ett tag och landa, det brukar ordna sig.
Även Mikael Bogren lämnar i och med försäljningen kroppkaksfabriken.
Farvälet till kroppkakorna är inte helt definitivt.
- Jag tycker fortfarande om kroppkakor, kroppkakor är kanon...fast de gjorda ute i stugorna är bäst, erkänner Stephan Bogren.
Köpare av Ölandskroppkakan är Ray Johansson och Lars Svedberg, sedan förra hösten även ägare av ”Matgott” i Borgholm.
– Kroppkakor och pannkakor känns som ett bra koncept och det är inte var dag man får möjligheten att köpa ett välrenommerat företag med 35 år på nacken, konstaterar Ray Johansson nöjt.
– Jag ser det som en utmaning och vill utveckla verksamheten, det finns tentakler ute för att höja produktionen.
Tre -fyra personer ska initialt ha sin sysselsättning på kroppkaksfabriken.
– Får vi sedan till en volymhöjning kommer det givetvis att påverka bemanningen.