Annons
Nyheter

Krögarpar tar över Bo Pensionat

Nyheter • Publicerad 19 februari 2010

VICKLEBY

Det är klart med nya ägare till Bo Pensionat.

Annons

Krögarparet Klaus och Katarina Kernchen tar över det anrika pensionatet.

Sedan tidigare driver Klaus Kernchen också Fågel Blå i Ottenby och Möllstorps krog vid brofästet.

Nu kommer också hustrun Katarina med på tåget. Katarina som annars tidigare jobbat som förskolelärare.

– Jag har sagt det förut, att vi inte ska jobba ihop. Inte förrän vi tar över Bo Pensionat, skrattar Katarina, som nu håller sin del av avtalet och lämnar förskolelärarjobbet.

Paret Kernchen har tidigare försökt förvärva Vicklebypensionatet. Nu hamnade alla pusselbitar på plats.

– Äntligen är det vår tur, säger Klaus Kernchen, uppenbart nöjd med nyförvärvet i det som nu närmast liknar en öländsk restaurangkoncern.

Själv skrattar mest Klaus Kernchen åt liknelserna vid en öländsk krogkung.

– Jag har inte den ambitionen, men i och för sig det är säkert lätt att dra sådana paralleller.

Konkursförvaltaren Tommy Lindgren är mycket nöjd över att kunna överlåta Bo Pensionat på paret Kernchen.

– Det här är ett krögarpar med kompetens. Jag tror att det hamnar i väldigt goda händer, säger Tommy Lindgren, som hela tiden sagt sig ha en ambition att finna köpare vilka haft för ambition att driva pensionatrörelsen vidare.

Annons

– Det här betyder mycket för Vickleby, tror Tommy Lindgren.

Köpesumman är än så länge hemlig.

Det mesta pekar på att konstsamlingen som skapats kring kulturnästet sedan tidigt 1900-tal kommer att finnas kvar på pensionatet.

Krögarparet Kernchen kommer att hålla kvar sitt inarbetade koncept från Fågel Blå och Möllstorps krog. Det innebär god mat baserad på öländskt lamm, hjort och Östersjöfisk.

Med tre restauranger finns möjligheter att använda personal på det ställe där det bäst behövs för dagen. Ett sätt att säkra arbetstillfällen.

– Under högsäsongen kommer vi ju sedan att anställa mer personal, berättar Klaus Kernchen.

Bo Pensionats 22 rum skapar möjligheter till paketlösningar.

Klaus Kernchen och hans kockar än mer utveckla konceptet med så kallad ”fine dining”.

– Trivsel och kvalitet, det år vår grej, säger Klaus Kernchen.

Tio månader om året planerar paret att hålla pensionatet öppet. Säsongen kommer att avslutas med julbord i november-december.

Annons

Ambitionen är att öppna pensionatet helgen vecka nio.

PETER BOSTRÖM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons