Nyheter

Kritik mot ”trögt” konstgräs

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2010

BORGHOLM

Beslutet fattades redan i april – konstgräs i Borgholm 2011.

Därefter stiltje?

– Det går alldeles för trögt, jag är inte alls nöjd. Och det här med bollhall är vansinne, säger initiativtagaren Ilko Corkovic (S).

Konstgräskuppen av Ilko Corkovic i fullmäktige gav kommunstyrelsen i uppdrag att efter samråd med fotbollsföreningarna i kommunen framlägga förslag på finansiering och placering av en konstgräsplan med finansieringen ordnad i investeringsbudget 2011.

Utredning startade.

Och pågår.

Nu med bollhallsplaner.

MASSA SAKER

Enligt den avrapportering kommunledningen fick den 21 september önskar berörda föreningar att konstgräsplanen ska placeras i Borgholm eller Köpingsvik, att anläggningskostnaden är mellan 500 - 600 kronor kvadratmetern, att driftkostnaden uppgår till 250 000 - 300 000 kronor per år samt:

att uppförandet av en bollhall uppgår till cirka 25 miljoner kronor.

– Bollhallen är på mitt förslag. En gräsplan kan man bara spela fotboll på, men ligger gräset i en hall kan man göra en massa saker. Borgholms kommun behöver en boll- och mässhall, säger moderatledaren Eddie Forsman och lanserar än en gång förslaget på extern byggare med kommunen som hyresgäst.

– Det måste inte vara kommunen som bygger, ett alternativ kan vara badhus-upplägget.

VANSINNE

Kommunfullmäktige ska inom kort få en kostnadskalkyl avseende konstgräsplan kontra bollhall genom utbyggnad av tennishallen.

Något konstgräspådrivaren Ilko Corkovik (S) direkt ogillar.

– Det här med bollhall är vansinne, vad kommer det i från? Mycket märkligt, säger socialdemokraternas talesman och befarar att inlägget från högerkanten äventyrar hela matchen.

– Risken är att det inte blir någonting...men jag tar för givet att fattade beslut gäller och här tog vi beslut om konstgräs 2011. Och fotboll spelar man ute, det är konstgräs föreningarna vill ha och inte en bollhall.

Överhuvudtaget är han missnöjd med processen kring konstgräset

– Jag är inte alls nöjd, det har gått alldeles för trögt. Jag ska agera och trycka på, lovar PAIF-legendaren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.