Annons
Nyheter

Kritik mot kyrkoresa till Jerusalem

Nyheter • Publicerad 8 november 2011

Sex präster från södra Öland åkte i veckan till Jerusalem tillsammans med präster från Söder Möre.Detta för att träffa Växjöbiskopen Jan-Olof Johansson, visstidsboende i Södra Möckleby...

Resan som kostar 180 000 kronor har väckt ont blod.

Annons

Medlemmar ur Svenska kyrkan har hört av sig till Ölandsbladet.

– Hur kan vi motivera en sådan resa när vi inte har råd med något annat? Biskopen skulle väl prästerna ha kunnat ta en fika med när han är hemma på Öland?, ryter en man från södra Öland.

Lars Graaf, kyrkoherde i Möre och tidigare vid Stiftsgården i Kastlösa, berättar för Östran att prästerna och kyrkorådsordförandena träffade biskopen för att tala strategi.

Resan har finansierats genom bland annat bidrag ur stiftelser.

Dag Sandahl, präst på norra Öland, tycker att resan liknar mer en nöjestripp.

– Att upprepa påståendet att man har en strategikonferens med biskopen är att tänja på sanningen, skriver han på sin blogg.

Under måndagseftermiddagen sökte Ölandsbladet de nyss hemkomna prästerna utan framgångar.

Vi fick bara tag i Björn Leander och han visade sig vara den ende prästen på södra Öland som inte var med på resan. Och detta inte av någon motsättande övertygelse.

– Det passade mig att vara hemma bara, säger Björn Leander.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons