Nyheter

Kritik mot återvinningsstation

Nyheter • Publicerad 4 mars 2009

Snygga upp kring återvinningsstationen för att göra det nya bostadsområdet attraktivt. Det föreslår ett Mörbylånga-par i en skrivelse till kommunen. Paret menar att området kring återvinningsstationen ger ett förslummat och vanskött intryck.

De kritiserar att området enbart är avskilt med ett tunt ståltrådsstängsel. ”Vi störs så gott som dagligen av buller orsakat av glaskross, trafik och oljud när man lossar och lastar gods med mera” skriver paret.

De uppger vidare att skräpet ofta blåser runt och att containrar, avfallshögar och asfaltsytor gör att den delen av samhället upplevs som ”övergivet, ödsligt och fult”. När det gamla sockerbruksområdet nu ska exploateras och bebyggas ytterligare, anser paret att återvinningen bör flyttas.

Mörbylånga kommuns miljö- och byggnadschef Mats Lindahl är medveten om problemen med återvinningsstationen.

– Det ingår i vårat arbete med planerna att omlokalisera stationen. Vi tittar på en lämplig plats, som gärna inte ska ligga allt för långt ifrån samhället, säger han.

Något färdigt förslag finns dock inte ännu.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.