Annons
Nyheter

Kors i taket – ett snabbt beslut i kommunhuset

Nyheter • Publicerad 23 februari 2007

FÄRJESTADEN

Jomän, även i kommunhuset kan det gå undan. Den avstängda Hantverksgatan i Färjestaden, som väckte sådan rabalder förra veckan är från och med i fredags inte avstängd.

Annons

Ingemar Gustavsson och andra boende längs Biografgatan (som mer är en liten gränd) och som plötsligt blev en primär genomfartsled efter att Hantverksgatan stängts av, fick plötsligt mycket gladare nunor i fredags än i början av förra veckan. Avstängningsbommarna har tagits bort och Hantverksgatan är därmed öppen för genomfart. Och lugnet har åter lägrat sig över Biografgatan.

– Vi skulle vilja ge en ros till den nya tekniska nämnden som begrep att det var ett tokigt beslut, säger Ingemar och påpekar också i sammanhanget att tidningarnas makt är stor.

– Hade inte ni tagit upp problemet hade det kanske inte gått så här pass snabbt.

VIKTIGA SAMTAL

Men Ingemar Gustavsson är ingen duvunge i kommunala sammanhang heller. Under många år satt han som s-märkt vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden och kan sina Pappenheímare.

– Jag ringde en del samtal, säger han lite blygsamt.

Men faktum är att redan innan tekniska nämnden skulle sammanträda hade Ingemar lyckats dra ner ett antal ledamöter till Hantverksgatan för att på plats beskåda avstängningseländet. När sedan nämnden sammanträdde på eftermiddagen togs ärendet upp som ett extra ärende och en enhällig nämnd upphävde det gamla beslutet.

60 MILJONER

Men det betyder förstås inte slutet på vägproblemen i Färjestaden för det. Snart nog ska Björkvägen grävas upp för renovering av VA-nätet. När väl det arbetet är klart, ska samma gata grävas upp igen för nedläggning av fjärrvärmerör. Det tror inte Ingemar Gustavsson på, tekniska chefen, Karl Gustav Johnsson försäkrar att det är så det måste gå till.

– Vi har för övrigt avsatt 60 miljoner kronor för VA och fjärrvärme.

Den tekniska förklaringen till varför man måste gräva upp gatan två gånger övergår dock vår fattningsförmåga. Men det kanske finns någon därute som på lätt svenska kan komma med en nöjaktig förklaring...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons